RESTAURACJA

ZMIANY OD 1 LUTEGO 2023
Zestaw  dnia : 23zł ( 19 zł samo II danie ; 7zł sama zupa)  

  • opakowania obiadowe na wynos - dodatkowo płatne 1zł /szt
  • Zamówienia przyjmujemy codziennie pod numerem telefonu 511 997 221


 Obiady wydajemy oraz dowozimy  od godziny 12:00 do godziny 17:00 ( w szczególnych przypadkach możliwość wydania obiadu po godzinie 17:00 )

 

Oprócz dań dnia codziennie serwujemy dania z karty menu , którą wrzucamy poniżej.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY 

ŚNIADANIA

  1. Jajecznica na maśle (z 3 jaj) + dodatki* 25zł
  2. Jajecznica na szynce (z 3 jaj) + dodatki* 25zł
  3. Jajo sadzone (2szt) + dodatki* 25zł
  4. Kiełbasa z rusztu z cebulką+ dodatki* 25zł
  5. Parówka (2szt ) + dodatki* 25zł

*dodatki : masło, ser żółty, szynka/polędwica, warzywa, dżemiki, pieczywo

 ZUPY

  1. Żurek z jajem 13zł
  2. Flaki wołowe 14zł
  3. Gulaszowa 16zł
  4. Rosół z makaronem 10zł
  5. Pomidorowa ( ryż lub makaron ) 12zł
  6. Barszcz z kołdunami 15zł

 ZESTAWY DLA DZIECI

  1. Nuggetsy ( ziemniaki/ frytki  + surówka z marchwii)                                                    22zł
  2. Kotlecik drobiowy( ziemniaki/ frytki + surówka )                                                         24zł

 DANIA Z DROBIU

  1. Panierowany filet z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 28zł
  2. Grillowana pierś z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek )                31zł
  3. De’volay z serem i pieczarkami (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 32zł

 DANIA RYBNE

  1. Panierowany filet z Miruny (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 30zł
  2. Filet z dorsza  w cieście naleśnikowym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek)          34zł
  3. Łosoś grillowany (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 39zł

 DANIA MĄCZNE

  1. Placek po węgiersku z surówką 26zł
  2. Pierogi ruskie (8 sztuk) 17zł
  3. Pierogi z mięsem (8 sztuk) 17zł
  4. Pierogi z kapustą i grzybami (8 sztuk) 17zł

 DANIA Z WIEPRZOWINY

  1. Panierowany kotlet schabowy (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 28zł
  2. Kotlet ,,Szwajcar’’ z żółtym serem (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 32zł
  3. Kotlet ,,Soute’’ z jajem sadzonym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 29zł
  4. Kotlet ,,Bryzol’’ z pieczarkami(ziemniaki/frytki + bukiet surówek ) 29zł

 SAŁATKI

  1. Sałatka Grecka ( sałata lodowa, ogórek zielony, pomidory, oliwki, 25zł

cebula czerwona , ser Feta, sos vinegrette )

  1. Sałatka Amerykańska ( sałata lodowa , papryka czerwona, 27zł

ogórek zielony, sos curry, grillowany kurczak )

 

 DODATKI

  1. Ziemniaki 5zł
  2. Ziemniaki smażone 6zł
  3. Frytki 7zł
  4. Półksiężyce smażone 7zł
  5. Kasza jęczmienna 5zł
  6. Ryż biały 5zł
  7. Warzywa gotowane 7zł
  8. Bukiet surówek 6zł
  9. Mizeria 5zł
  10. Pomidory z cebulką i śmietaną 6zł
  11. Ogórek kiszony 2zł
  12. Ogórek konserwowy 2zł
  13. Ketchup 2zł
  14. Musztarda 2zł
  15. Sos czosnkowy 4zł
  16. Sos ogrodowy (biały) 4zł
  17. Pieczywo 1zł
  18. Masło 1zł
  19. śmietana 2zł
  • Poniedziałek 25.09.2023

    zupa: rosół z makaronem 

    II danie :  gołąbki po cygańsku z sosem  + ziemniaki 

    12:00-17:00 

    tylko odbiór osobisty 

  • Wtorek 26.09.2023

    zupa: kapuśniak 

    II danie: panierowany kotlet schabowy + frytki + sur z białej kapusty 

    12:00-17:00

    odbiór osobisty

     

  • Środa 27.09.2023

    zupa: krupnik 

    II danie : rwaniec drobiowy + ziemniaki + sałata lodowa z warzywami i vinegree

    12:00-17:00 

    tylko odbiór osobisty 

  • Czwartek 28.09.2023

    zupa: kowbojska 

    II danie : gulasz z kaszą +  buraczki czerwone 

    12:00-17:00 odbiór osobisty 

     

     

  • Piątek 29.09.2023

    tylko abonamenty i firmy 

  • Sobota

    tylko obiady abonamentowe oraz firmy

  • Niedziela

     nieczynne 

     

  • Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: „Europa inwestująca w obszary wiejskie". Operacja pn.”Wsparcie na wdrążanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” mająca na celu Rozbudowę CKW Mróz na osiem pokoi gościnnych (17 miejsc noclegowych) w celu zwiększenia potencjału firmy w zakresie świadczonych usług oraz zwiększenie liczby udzielonych noclegów, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER. Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.