RESTAURACJA


Danie dnia : 16zł ( 12 zł II danie + 4 zł zupa)
Zamówienia przyjmujemy codziennie pod numerem telefonu 511 997 221

Godzina dowozu bądź odebrania obiadu ustalana jest indywidualnie. Obiady wydajemy od godziny 12:00 do godziny 19:00 ( w szczególnych przypadkach możliwość wydania obiadu po godzinie 19:00 

 

Oprócz dań dnia codziennie serwujemy dania z karty menu , którą wrzucamy poniżej.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY 

ŚNIADANIA

  1. Jajecznica na maśle (z 3 jaj) + dodatki* 15zł
  2. Jajecznica na szynce (z 3 jaj) + dodatki* 15zł
  3. Jajo sadzone (2szt) + dodatki* 15zł
  4. Kiełbasa z rusztu z cebulką+ dodatki* 15zł
  5. Parówka (2szt ) + dodatki* 15zł

*dodatki : masło, ser żółty, szynka/polędwica, warzywa, dżemiki, pieczywo

 ZUPY

  1. Żurek z jajem 6zł
  2. Flaki wołowe 6zł
  3. Gulaszowa 8zł
  4. Rosół z makaronem 5zł
  5. Pomidorowa ( ryż lub makaron ) 6zł
  6. Barszcz z kołdunami 7zł

 ZESTAWY DLA DZIECI

  1. Nuggetsy ( ziemniaki/ frytki  + surówka z marchwii)                                                    14zł
  2. Kotlecik drobiowy( ziemniaki/ frytki + surówka ) 16zł

 DANIA Z DROBIU

  1. Panierowany filet z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 19zł
  2. Grillowana pierś z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek )                20zł
  3. De’volay z serem i pieczarkami (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 21zł

 DANIA RYBNE

  1. Panierowany filet z Miruny (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 20zł
  2. Filet z dorsza  w cieście naleśnikowym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek)          21zł
  3. Łosoś grillowany (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 24zł

 DANIA MĄCZNE

  1. Placek po węgiersku z surówką 16zł
  2. Pierogi ruskie (10sztuk) 13zł
  3. Pierogi z mięsem (10 sztuk) 13zł
  4. Pierogi z kapustą i grzybami (10 sztuk) 13zł

 DANIA Z WIEPRZOWINY

  1. Panierowany kotlet schabowy (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 18zł
  2. Kotlet ,,Szwajcar’’ z żółtym serem (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 19zł
  3. Kotlet ,,Soute’’ z jajem sadzonym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 18zł
  4. Kotlet ,,Bryzol’’ z pieczarkami(ziemniaki/frytki + bukiet surówek ) 18zł
  5. Wieprzowinka na dwóch cebulkach (ziemniaki + bukiet surówek) 17zł

 SAŁATKI

  1. Sałatka Grecka ( sałata lodowa, ogórek zielony, pomidory, oliwki, 14zł

cebula czerwona , ser Feta, sos vinegrette )

  1. Sałatka Amerykańska ( sałata lodowa , papryka czerwona, 16zł

ogórek zielony, sos curry, grillowany kurczak )

 

 DODATKI

  1. Ziemniaki 4zł
  2. Ziemniaki smażone 5zł
  3. Frytki 5zł
  4. Półksiężyce smażone 5zł
  5. Kasza jęczmienna 4zł
  6. Ryż biały 4zł
  7. Warzywa gotowane 5zł
  8. Bukiet surówek 5zł
  9. Mizeria 4zł
  10. Pomidory z cebulką i śmietaną 5zł
  11. Ogórek kiszony 2zł
  12. Ogórek konserwowy 2zł
  13. Ketchup 2zł
  14. Musztarda 2zł
  15. Sos czosnkowy 4zł
  16. Sos ogrodowy (biały) 4zł
  17. Pieczywo 1zł
  18. Masło 1zł
  • Poniedziałek 11.11.2019

    nieczynne

  • Wtorek 12.11.2019

    Zupa: fasolowa

    Drugie:  pierś grillowana + frytki + marchew z porą

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Środa 13.11.2019

    zupa: pomidorowa z ryżem 

    II danie : placek po węgiersku 

  • Czwartek 14.11.2019

    zupa : węgierska 

    II danie : schab zawijany z serem + ziemniaki + surówka z białej kapusty 

     

     

  • Piątek 15 11 2019

    zupa : jarzynowa 

    II danie : kotlet ziemniaczany w sosie grzybowym + surówka z kiszonej kapusty 

     

     

     

  • Sobota 16.11.2019

    zupa : ogonowa 

    II danie : wieprzowinka na dwóch cebulkach + ziemniaki + ogórek kiszony 

     

  • Niedziela 17.11.2019

    zupa : rosół z makaronem 

    II danie :  bryzol + ziemniaki smażone + surówka 

     

  • Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: „Europa inwestująca w obszary wiejskie". Operacja pn.”Wsparcie na wdrążanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” mająca na celu Rozbudowę CKW Mróz na osiem pokoi gościnnych (17 miejsc noclegowych) w celu zwiększenia potencjału firmy w zakresie świadczonych usług oraz zwiększenie liczby udzielonych noclegów, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER. Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.