RESTAURACJA


Danie dnia : 19zł ( 15 zł II danie + 4 zł zupa)
Zamówienia przyjmujemy codziennie pod numerem telefonu 511 997 221

Godzina dowozu bądź odebrania obiadu ustalana jest indywidualnie. Obiady wydajemy od godziny 12:00 do godziny 19:00 ( w szczególnych przypadkach możliwość wydania obiadu po godzinie 19:00 )

 

Oprócz dań dnia codziennie serwujemy dania z karty menu , którą wrzucamy poniżej.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY 

ŚNIADANIA

  1. Jajecznica na maśle (z 3 jaj) + dodatki* 15zł
  2. Jajecznica na szynce (z 3 jaj) + dodatki* 15zł
  3. Jajo sadzone (2szt) + dodatki* 15zł
  4. Kiełbasa z rusztu z cebulką+ dodatki* 15zł
  5. Parówka (2szt ) + dodatki* 15zł

*dodatki : masło, ser żółty, szynka/polędwica, warzywa, dżemiki, pieczywo

 ZUPY

  1. Żurek z jajem 7zł
  2. Flaki wołowe 7zł
  3. Gulaszowa 8zł
  4. Rosół z makaronem 6zł
  5. Pomidorowa ( ryż lub makaron ) 7zł
  6. Barszcz z kołdunami 8zł

 ZESTAWY DLA DZIECI

  1. Nuggetsy ( ziemniaki/ frytki  + surówka z marchwii)                                                    16zł
  2. Kotlecik drobiowy( ziemniaki/ frytki + surówka ) 18zł

 DANIA Z DROBIU

  1. Panierowany filet z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 20zł
  2. Grillowana pierś z kurczaka (ziemniaki/frytki + bukiet surówek )                22zł
  3. De’volay z serem i pieczarkami (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 24zł

 DANIA RYBNE

  1. Panierowany filet z Miruny (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 21zł
  2. Filet z dorsza  w cieście naleśnikowym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek)          23zł
  3. Łosoś grillowany (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 25zł

 DANIA MĄCZNE

  1. Placek po węgiersku z surówką 17zł
  2. Pierogi ruskie (8 sztuk) 13zł
  3. Pierogi z mięsem (8 sztuk) 13zł
  4. Pierogi z kapustą i grzybami (8 sztuk) 13zł

 DANIA Z WIEPRZOWINY

  1. Panierowany kotlet schabowy (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 20zł
  2. Kotlet ,,Szwajcar’’ z żółtym serem (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 22zł
  3. Kotlet ,,Soute’’ z jajem sadzonym (ziemniaki/frytki + bukiet surówek) 19zł
  4. Kotlet ,,Bryzol’’ z pieczarkami(ziemniaki/frytki + bukiet surówek ) 19zł
  5. Wieprzowinka na dwóch cebulkach (ziemniaki + bukiet surówek) 18zł

 SAŁATKI

  1. Sałatka Grecka ( sałata lodowa, ogórek zielony, pomidory, oliwki, 15zł

cebula czerwona , ser Feta, sos vinegrette )

  1. Sałatka Amerykańska ( sałata lodowa , papryka czerwona, 17zł

ogórek zielony, sos curry, grillowany kurczak )

 

 DODATKI

  1. Ziemniaki 4zł
  2. Ziemniaki smażone 5zł
  3. Frytki 5zł
  4. Półksiężyce smażone 5zł
  5. Kasza jęczmienna 4zł
  6. Ryż biały 4zł
  7. Warzywa gotowane 5zł
  8. Bukiet surówek 5zł
  9. Mizeria 4zł
  10. Pomidory z cebulką i śmietaną 5zł
  11. Ogórek kiszony 2zł
  12. Ogórek konserwowy 2zł
  13. Ketchup 2zł
  14. Musztarda 2zł
  15. Sos czosnkowy 4zł
  16. Sos ogrodowy (biały) 4zł
  17. Pieczywo 1zł
  18. Masło 1zł
  • Poniedziałek 25.05.2020

    zupa: żurek  z jajem

    II danie :  szwajcar z serem + ziemniaki + sur z pekinki

  • Wtorek 26.05.2020

     zupa: gulaszowa 

    II danie: pierś grillowana + frytki + sałata lodowa z warzywami i sosem vinegree

     

     

     

     

     

     

     

  • Środa 27.05.2020

    zupa: ogórkowa 

    II danie : gulasz z kopytkami + sur z czerwonej kapusty

  • Czwartek 28.05.2020

    zupa: grochowa 

    II danie : rwaniec drobiowy + ziemniaki + sur z młodej kapusty 

  • Piątek 29.05.2020

    zupa: kalafiorowa 

    II danie :kotlet ziemniaczany (2szt) + sur z kiszonej kapusty

     

  • Sobota 30.05.2020

    zupa: szczawiowa z jajem 

    II danie : gołąbki z sosem pomidorowym (2szt) + ziemniaki 

  • Niedziela 31.05.2020

    zupa: rosół z makaronem lub lanymi kluskami 

    II danie : kotlet schabowy + zapiekane ziemniaki + bukiet surówek

  • Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: „Europa inwestująca w obszary wiejskie". Operacja pn.”Wsparcie na wdrążanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” mająca na celu Rozbudowę CKW Mróz na osiem pokoi gościnnych (17 miejsc noclegowych) w celu zwiększenia potencjału firmy w zakresie świadczonych usług oraz zwiększenie liczby udzielonych noclegów, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER. Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.